طرز تهیه دانه کولانه

طرز تهیه دانه کولانه
مواد لازم برای دانه کولانه
 
گندم:300 گرم
نخود، عدس، لوبیا قرمز:هر کدام 150 گرم
سبزی (مرزه خشک):به میزان لازم
پیاز:(برای پیاز داغ):3 عدد
قلم گوسفندی:2 قلم متوسط
فلفل قرمز:به میزان لازم
زردچوبه:به میزان لازم
 
 
طرز تهیه دانه کولانه
 
ابتدا گندم ها را به مدت 24 ساعت درون آب سرد نگه می داریم تا کاملا آب را جذب کرده و یا حتی درصدد جوانه زدن باشند سپس درون قابلمه نخود و لوبیا قرمز و عدس را همراه گندم با مقداری آب مخلوط نموده حرارت می دهیم. حرارت دادن باید یکنواخت باشد به طوریکه تمامی حبوبات و گندم خوب پخته شده و آش لعاب دار باشد.
 
بعد از پخت نسبتا کامل، سبزی مرزه را اضافه می کنیم. هنگامیکه تمامی محتویات آش پخته شد درون ماهیتابه پیاز داغ را آماده می کنیم. همچنین جهت خوش طعم کردن این آش می توان قلم گوسفندی را هنگام فرایند پخت اضافه نمود. (پرهیز در مورد اشخاصی که چربی خون دارند منع شده است)
 
به جای قلم گوسفندی می توان هنگامیکه آش کاملا پخته شد برای خوشمزه کردن و تزئین آن از قیمه های کوفته ریزه یا کوفته قلقلی استفاده نمود.

نکات تکمیلی در مورد دانه کولانه

دانه کولانه جزو غذای محلی - سایر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
دانه کولانه را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه دانه کولانه

این آش جز غذاهای تقریبا مناسبتی خطه کردستان می باشد که هنگام اولین رویش دندان های شیری کودکان تهیه و بین اقوام پخش می شود اما در فصل های سرد سال بنا بر ذائقه افراد طبخ می گردد.

xvc jidi nhki ;,ghki

امکان ارسال نظر وجود ندارد

تصادفی از همه جا

دی ان ان